Summa sidvisningar

torsdag 7 augusti 2014

Disappering four patch!!
Detta block tycker jag är roligt, man syr det snabbt och det blir ett bra resultat!
Disappering four patch  block syddes det många fina quiltar av för längesedan  då detta block var väldigt populärt!!I era gömmor har ni säkert något alster med just detta block.

Nu är det så att jag har inte glömt utav detta block  utan syr det då och då precis som nu i veckan och anledningen till att denna quilten
 
 
 
kom till är de små söta kattbilderna (en gåva från Helsingborg!)Måttet på denna quilt är 73x85 cm .jag har satt 80/20 vadd emellan och som ni alla vet är just denna vadd då med klister på ena sidan topp toppen tycker jag.
Jag pressar först bakstycket fast på vadden på strykbrädan så det blir en slät yta ,vänder ,stryker på toppen på vadden lika slätt och fint och nu är det hela klart .Alla tre lager sitter nu bra tillsammans......och till dessa små quiltar använder jag inga nålar eller tråcklar .De tre lager sitter bra tillsammans och fastnar BRA på vadden!!Underbart!!Nu är det bara att quilta vilket jag gjort med Robison Anton tråd.

Ute skiner solen och på mitt sybord ligger morgondagens quilt och väntar på att få sin avslutningskant på sydd.
Så titta gärna in i morgon så kan den vara klar........

Ha en fin torsdag!!Bambikram

3 kommentarer:

laila sa...

Läckert täcke, enkelt att sy också toppen toppen.

Lorna McMahon sa...

Such a cute, cute quilt, Eva. Nicely done!

Grete sa...

Hvilken søt quilt!
Dine disappearing 4-patch ser litt annerledes ut enn mine. Jeg ser litt av blokka slik jeg får den, men du har rektangler og små kvadrater på alle sider. Får du det fram direkte etter kutting? I så fall er jeg veldig nysgjerrig på hvordan du gjør det......
Jeg er hekta på disappearing -teknikkene for tiden. I mitt siste bloginnlegg viser jeg tre løperer. Da ser du hva jeg mener er forskjellig på våre blokker.