Summa sidvisningar

söndag 2 mars 2014

Rems quilt!!
Jag har sorterat och sorterat  mina scraps remsor i olika bredder och i stora lådor och av dem har jag sytt en hel del lite större  quiltar.Men hur mycket jag än sytt så växte högarna i lådorna..konstigt va??
Så häromdagen så bestämde jag mig för att sy upp  alltihop...
 
 
 
 
Jag började med att sy ihop 1 inch remsorna och fortsatte sedan med de andra remsorna i olika bredder och tillslut syddes alltihopa samman och jag fick då denna färgglada quilt. Nu skall den renskäras och så får jag väl sätta en kant runt omkring den och montera och quilta och ...
 
En tanke var att ha denna topp till ett bakstycke till någon annan quilt.Men en god sy vän tipsade mig om att hon var rädd att det blev för klumpigt att quilta igenom  eftersom det är en massa sömmar och jag tror att hon har rätt!!
 
Nu är dessa lådor tömda för ett tag tror jag ..vad tror ni??Imorgon så gäller det för visst vill ni vara med och INSPIRERA med era bloggar på Visa och Berätta måndag!!
 
Bambikramar!!
 
 
 
 
 
 

7 kommentarer:

Annette sa...

Bra ide att få slut på scrapsen ett tag, snyggt också.
Må så gott

Käranån sa...

Vilken bra ide! Jag har också en massa remsor och tygbitar som bara ligger och tar plats i onödan så dethär ska jag försöka mig på! Härlig färgglad quilt du fick av dina remsor.

Catarina C sa...

Ja, det är bättre att ha remsona på en kvilt än att de ligger i lådorna till ingen nytta. Härligt färgstark blev din! Kram på din dag

Britt-Inger sa...

När jag såg dina hopsydda remsor, fick jag en idé i huvudet. Varför inte skära sönder en del och sy half squares triangles, med vitt som bakgrundstyg och sedan leka fram ett mönster med trianglarna.
Kan bli hur snyggt som helst. Men du kanske inte vill skära sönder, nu när du väl sytt ihop?

Grete sa...

Fin måte å bruke opp remserester på! Det er EN måte å unngå nye rester på, men den er ikke aktuell for oss stoffglade /-gale, og det er å slutte å sy......
Jeg sydde et slikt teppe av noen grønne rester, og jeg pyntet det med noen hjerter.
God helf!

Pumlans flitiga fingrar sa...

Ja, jag borde verkligen också ta tag i mina scrapsbagar. Men det är alltid något annat som pockar på uppmärksamheten!
Fint blir det ju och härligt färgglatt! Må gott!

Jenny sa...

Fint och färgglatt! Det skulle ju kunna bli några kassar om du inte vill sy quilt av det hela. Ang dina scrapslådor känner jag mig hyfsad säker på att de snart är redo för ny sömnad snart :-) Grattiskram också!