Summa sidvisningar

torsdag 28 november 2013

Ett nytt sätt att sy?


har hänt ......Inte kunde jag tänka mig att bara sy utan att tänka ....men nu har det hänt och vet ni det var riktigt roligt!!!

Sitter man och syr vid sitt köksbord är det trångt och jag får städa och röja hela tiden ,sortera tyger skära till scraps i ex. 2,5 inch kvadrater osv.
Remsor hit och remsor dit och givet så samlar jag allt...EKORREN..... Det kan vara bra att ha känner ni igen ER?

Det konstiga med alla scraps eller som i mitt fall remsor så blir de omöjliga tygremsorna kvar år efter år inte är tygerna fula men de måste ju vara omöjliga .Varför ligger de annars kvar?

Som ni förstår hade jag en sådan kasse alldeles överfull och i tisdags vid det vanliga röjet fick jag en tanke ,släng EVA!!


Tog kassen band ihop den och satte den vid dörren........

Men så kom jag på att Anna skickat ett grått bastyg till oss och hmmmmm kanske skulle det passa till dessa omöjliga remsor...
Jag provar och kassen öppnades igen.
Så blev det och jag sydde och sydde två och två remsor tillsammans utan att mäta dem eller kolla att de skull passa ihop i färg .Symaskinen  gick varm och mina spolar med tråd gick åt!!
Pressa.
Vilket mönster skulle jag nu välja att sy vidare av allt detta......Då fick jag tänka en liten stund och valde tack vare den nya Strip Smart boken som låg jämte mig ,den mallen till att skära till blocken .Skar sedan till sist till det gråa bastyget också med mallen och nu var det bara att börja sy igen OCH  sy det gjorde jag ...

Som ni nu ser på bilden så har det vuxit fram från alla konstiga remsor till  en quilt.Min sömnad var riktig rolig måste jag säga och trodde ju inte att man kan sy utan att tänka men det går och hmm resultatet jag det blir som det blir.
En stor burk med knappar blev lite mindre för igår kväll syddes det röda knappar på min nya quilt!!!

Nu är frågan skall jag fortsätta vara ekorre???Nej säger mannen  men vad tycker ni??

Normalt på torsdag gäller Kellys länk  http://myquiltinfatuation.blogspot.com
men idag har hon tagit ledigt!!Titta gärna in på hennes sida ändå och njut av allt fint!!!Glöm inte ärtsoppan idag!!Bambikram

Inga kommentarer: