Summa sidvisningar

lördag 10 december 2011

Fler utmaningar!!

Igår var vi en snabbis till affären ,,för att fylla på lite i kylet.Så nu behöver vi inte gå ut på hela helgen,,och det är så skönt att få vara inne.Möjligtvis  blir det mannen.som  får ta fram vattenslngen igen !!om vi ska kunna se ut!!!Ja ,,detta väder!!

Har lagt fram en del måsten..julen närmar ju sig med stormsteg.Så finns det några deadline för utmaningar,till detta datum.
En av dem har jag haft ett tag,,fick en utmaning av EvaW  i Malmö i höstas,,gör vad du vill och sätt till de tyger du vill.Tyget var brunt och så vackert,,har inte haft hjärta att sätta saxen i det.Dessutom kom spets och dragkejda med till detta arbete ...Baksidan!!


Jag har under hösten broderat lite,,små bilder med text från olika böcker och mönster.Nu så hade jag en litet färdigt broderi med en nallebjörn på,men med vitt bakgrundstyg.Blev inte riktigt bra tycket jag ,,blev för hårt.Kom att tänka  på att när jag var i Norge för ett antal år sedan, så talade de norska quiltvännerna där, mycket om att de färgade med te.
Test ,test och det blev riktigt bra ..mitt lilla broderi till min nya nesse,lite beigeaktigt....Nu skall det handquiltas lite innanför spetsen med grova stygn och en brun tråd,,,när fingarna vill,,,så är min utmaning ,helt klar.
I denna lite höga nesse skall min almenacka och not. block ligga samt penna och dyl.Äntligen kommer jag att veta var dessa saker finns..slipper att leta,,,,och Eva,, du finns också med mig ,hela tiden!!

Tack snälla du !!


Har ni där ute liten erfarenhet av te-färgning?????Snälla delge den till oss,,så vi/jag  kan få testa.Själv kokade jag bara upp vatten och la i tepåsar,,,fixerade inget efteråt ,,fel eller rätt??

Var rädda om er denna lördag ,,håll hårt i hatten!!!!Kramar i massor

7 kommentarer:

annemarlen sa...

Jätte,jättesöt blev den, din nesse.
Ingen erfarenhet av tefärgning, tyvärr.
Kram otrevlig helg!

Anonym sa...

jättesöt nesse! Aldrig hållt på och tefärgat men vet att det finns speciella förpackningar för sånt!
Kramen/Sussie

Wivi sa...

Nessen är jättesöt. Har inte själv färgat med te men har för mig att Lotta Lilja gjort det. Fråga henne på FB.
Kram

Immi sa...

Jättesnygg nesse. När jag testade med tefärgning så gjorde jag som du, ju flera påsar ju mörkare tygbit.

Anonym sa...

Har oxå färgat med te och gjorde som du. Har tvättat det och inga problem. Jag tycker det blir fint med tepåsar och använder det ofta som hudfärg. Ju fler tepåsar, desto mörkare tyg. Kram på dig i blåsten från MonicaJ

Maja sa...

Har ju gjort som du, men också läst att man kan skölja i ättiksvatten för att fixera.
Vet inte om det funkar-Har inte provat!
Kram

aliceilys sa...

Finfin nisse.Jag brukar te-färga.Vet jag om innan så sparar jag lös-te (det är ju så att det är massor av färg kvar när man bryggt sig en kopp svart te)eller om ett te har "stått av sig" smakmässigt-då blir det färgning av.Häller i kokhett vatten och så i med bladen,som också gör att det kan bli lite melerat.I med tyget och där får det ligga till önskad färgnyans.Jag brukar bara skölja av det sen och stryka på det.Kan tänka mig att ättika är bra men har inte provat. Kram fr Lisa i Lysekil